انسان عصر حاضر دغدغه های زیادی دارد که یکی از آنها و شاید مهمترینشان دغدغه مالی است.همه کشورها،همه سازمانها،همه شرکتها،همه انسانها مشکل مالی دارند.هرگز کسی را پیدا نمی کنید که خیالش بابت مسائل مالی راحت باشدواگر هم باشد مطمئنا موقتی و گذراست چراکه با گذشت زمان و بوجود آمدن تغییرات درزندگی افراد ،همه چیز عوض می شود.اگر بخواهیم مورد فوق را در قالب داستان و تجربه بیان کنیم بهترین مثال،زندگی چارلز شواب مدیر عامل شرکت فولاد بزرگ آمریکامی باشد که اندرو کارنگی ماهیانه مبلغ یک میلیون دلار به او حقوق می داد که به پول امروز می شود یک میلیارد تومان.ولی جالب است بدانید که این فرد در نهایت فقرو بدبختی و با کوله باری از قرض و قوله دنیا را ترک کرد.آیا هیچ فکر کرده اید چگونه ممکن است فردی با این همه دارایی و مقام،این چنین فقیر و بی چیز بمیرد؟
اگر تاریخ را مطالعه کنید نمونه های بسیارزیادی از این قبیل افراد را خواهید یافت.واقعا چه دلیلی می تواند داشته باشد؟بعضی از افراد آنقدر مال و ثروت دارند که هرگز در مخیله آنها نمی گنجد که روزی مشکل مادی داشته باشند ولی دراثر گذشت زمان،چنان به تنگدستی و فقر دچار می شوند که روزی هزاربارآرزوی مرگ می کنند!
دراین مقاله برآنیم که راه حل اجرایی و کاربردی این مسئله را بازگو کنیم.انسان برای داشتن یک زندگی راحت مجبوراست خیلی از مهارتها را یاد بگیرد تا بتواند درزندگی روزمره خود از آنها استفاده کند.کارهایی از قبیل راه رفتن،حرف زدن،یادگیری یک زبان خارجی،کامپیوتر،یادگیری یک تخصص،ورزش،درس خواندن و نهایتا رفتن به دانشگاه.همه اینها درزندگی لازم و ضروری هستند ولی کافی نیستند.آنچه که از آن غفلت شده و هرگز بصورت جدی به آن پرداخته نشده است دانشی مهم و اساسی است بنام دانش مالی.
دانش مالی،حلقه گمشده اقتصاد خردوکلان دنیای امروزاست و جالب است بدانید که در هیچ کجا هم آموزش داده نمی شود.مهدکودک،دبستان،راهنمایی،دبیرستان،دانشگاه،موسسات آموزشی،آموزشهای غیرآکادمیک،خانواده،همه و همه از آن غافل هستندو چیزی درمورد آن نمی دانند تا به دیگران هم یاد بدهند.
دانش مالی،راه و رسم کسب ثروت در زندگی با توجه به وضعیت فرهنگی،اجتماعی و اقتصادی هر کشور می باشد که لازم است همه افراد کره زمین آنرا فراگرفته و بکار ببندند تا زندگی راحت،بدون دغدغه و توام با آسایش داشته باشند.
دانش مالی،بازی صحیح و درست با چهار مفهوم دیرینه و آشنا بنامهای درآمد،هزینه،دارایی و بدهی می باشد.همه انسانها اعم از فقیر،متوسط و ثروتمند همین چهارگزینه رادارندولی نوع نگاه به آنها تفاوتها را ایجاد می کند.
فقیرهادرآمدخودراهزینه می کنند.متوسطها درآمد خودرا بابت بدهی هایشان از دست می دهندوثروتمندان با درآمد خود،دارایی می خرند.