استفاده از ریز - مغذیها مانند آهن، روی و بر و
همچنین کود حیوانی همزمان در کاشت و پرورش محصول طالبی، موجب شیرینتر شدن
و افزایش تولید آن میشود. مهندس محسن سیلسپور روز یکشنبه درگفت
وگوباخبرنگار علمی ایرنا افزود: با توجه به کاهش شدید مواد آلی در خاکهای
کشور و بروز مشکلات روزافزون ناشی از عدم مصرف کودهای آلی ضروری است در
برنامههای مدیریتی کودهای آلی و ریز مغذیها در مزارع به خصوص در زراعت
سبزی و صیفی جات مورد استفاده قرار گیرند. وی اظهار داشت: گیاه برای جذب و
رشد به ۱۶عنصر نیاز دارد که از این تعداد سه عنصر کربن، اکسیژن و
هیدروژن از آب یا هوا جذب میشود. وی ادامه داد: ۱۳عنصر باقیمانده شامل
ازت، فسفر، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و گوگرد و کم مصرف شامل آهن، روی، مس
،بور، منگنز، کلر و لیبدن هستند. سیلسپور در ادامه با اشاره به اهمیت جذب
آهن و روی توسط گیاه گفت: به دلیل آهکی بودن خاکهای کشور و بیکربنات بودن
آبهای آبیاری عمومی، جذب عناصری همچون آهن و روی در خاک با مشکل مواجه
میشود. به گفته او در این راستا و به منظور برطرف کردن نیاز خاک به عناصر
ریزمغذی، روش محلول پاشی این عناصر بر روی شاخ و برگ گیاه همزمان با ریختن
کود دامی به صورت مخلوط خاک پای گیاه، در پیش گرفته شد. رییس بخش آب و خاک
مرکز تحقیقات کشاورزی ورامین افزود: بعد از مطالعات فراوان مشخص شد که با
روش محلولپاشی ریز مغذیهاو کود دامی تولید محصول طالبی ۳۰درصدافزایش
یافت ومحصول شیرینتری به دست آمد. وی اظهار داشت: درصد ماده آلی خاک سال
به سال روبه کاهش است به خصوص در اقلیمهای گرم و خشک، از طرف دیگر
فعالیتهای بیولوژیک خاکهایی که فقیر هستند به صورت چشمگیری کاهش مییابد،
بنابراین به جهت افزایش فعالیتهای بیولوژیک خاک ماده آلی در خاک باید
افزایش یابد.